Sıkça Sorulan Sorular

DETOKS NEDÄ°R NELERE DÄ°KKAT ETMELÄ°YÄ°Z ?

Detoks vücudtaki toksinlerden arınmadır. Sıgara, besin alerjenleri, hava kirliliği, alkol önemli toksinlerdendir. Beslenmeye dikkat etmememiz, atıl yaşam, stresin etkilerini vücud dışına atamamamızda toksinlerin ekmeğine yağ sürer. Kişi dayanıksız konuma girer.

  Vücudumuzun düzenli olarak temizlenmeye ve tazelenmeye ihtiyacı vardır. Vücud 24-07 arası kendisini temizlemeye programlanmıştır.

  Vücudta toksin birikmesinin iki sebebi vardır:

1-Gıdalardan, sudan ve havadan, radyasyon yoluyla aldığımız toksinler : İşlenmiş gıdalar,cep telefonları, baz istasyonları, ticari üretim yerlerinde beslenen hayvanların etlerinden  geçen toksinler v.b bunlara örnektir.

2-İtrah sisteminin yeterince çalışmaması: Stres faktörleri, halsizlik, atıl-hareketsiz yaşam gibi faktörler sonucu atılım sistemi verimsiz çalışır.

  FAZLA TOKSİN YÜKLENMESİNİ NASIL ANLARIZ:

  Değişik yerlerimizin ağrıması (baş, sırt ağrıları v.b) sık solunum yolları enfeksiyonu, cilt tahrişleri, nefes darlığı, sindirim problemleri, uyku düzensizlikleri, düzensiz psikolojik yapı, stres katsayısının düşük olması, ateş, çok pis ağız kokusu,kabızlık,sık acıkma, kronik bitkinlik, ödemler,dikkatin çabuk dağılması,sık idrara çıkma, göz çevresi koyulukları, kötü fazla terleme, ürtiker v.b deri sorunları, unutkanlık,  v.b şikayetler varsa tehlike çanları çalıyor demektir.

  BİRİKEN TOKSİNLER NERELERDE NASIL ETKİ YAPARLAR;

-Kan damarlarında damar sertliğine

-Lenf bezlerinde sık enfeksiyona

-Lenf damarlarında değişik vücud ağrılarına

-Bağ dokusunda kronik bir çok hastalığa, rometizma ve farklı eklem hastalıklarına, deri rahatsızlıklarına yol açar.

  Toksinlerin birikimi  sonucu bazı hastalıklar geliştiği için herkese aynı detoks programları uygulamak çok yanlış olur. Detoks programlarının doktor kontrolünde olması çok önemlidir.

  TOKSİNLERDEN EN AZ ETKİLENMEK İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

1-Soluduğumuz hava temiz olmalı. Kirli bir havada yaşıyor isek haftada birkaç kez temiz deniz kenarları veya ormanlık alanlara giderek temiz nefes almalıyız.

2-Kanımızın büyük oranda oksijenlenmiş olması gerekir. Bunun içinde transformal nefes terapisi teknikleri ile solunum sisteminin tamamını etkin kullandırmalıyız. Diyafram kasını çalıştırmalıyız. Sol kalbe temiz, oksijenlenmiş kan göndermeliyiz.

3-Suyun alkali olması gerekir. Suyun Ph’sı 7,5-8,5 olmalıdır. Kanser dahil mokropların tamamı anaerobik ortamı(oksijensiz ortam) severler.

4- Beslenme; Karbonhidrat, nişasta ve hayvansal proteini aynı öğünlerde bulundurmamalıyız. Yemeklerden tam tok kalkmamalıyız. Fsat food, abur cuburlar, kızartmalardan uzak durmalıyız. Tatlı ihtiyacının büyük kısmını meyvelerden ve çok çok az şeker kullanılmış meyve tatlılarından, keçiboynuzundan karşılamalıyız.

  Gece ve sabah kalkarken birer bardak lık su içine birkaç damla limon damlatarak içmek veya bir çorba kaşığı elma sirkesi koyarak içmek çok faydalıdır.

  Kırmızı biber ve zencefili çorbalarda tüketmek hem detoksa hem metabolizmasının hızlanmasına yardımcı olur.

  Yumurtayı, süt ürünlerini, hayvansal ürünleri aynı öğünde tüketmemek gerekir.Maydanoz ve sarımsağı öğünlerden eksiltmemek gerekir.

 Yemek masalarından meyve,sebze, yeşilliker, tahıllar, kurubaklagiller eksik olmamalıdır. Haftada 2 öğünde 2 çeşit içine organik kırmızı et koymak yeterlidir. Haftada 2 organik avuk eti, haftada 2 derin deniz balığı eti yemek çok faydalıdır.

    Enginar, maydanoz, , koyu yeşil yapraklı sebzeler,                             domates, kereviz, lahanaya sofralarda fazla yer verilmelidir.

  Meyve tercihleri  de bol alternatifli olmalıdır.Katı meyve                              sıkacağında posası ile hazırlanan, özel kombinasyonlu meyve suları, meyve- sebze karışımları tüketilmelidir. Böğürtlen familyası (ahududu, böğürtlen, Frenk üzümü,) kivi, kabuklu armut, elma sıklıkla tüketilen meyve listesinde olmalıdır.

 Yemekleri de  Izgara,haşlama ve buharda pişirme  ile yapıp yemek daha faydalıdır.

5- Spor: Düzenli olarak haftada 4 kez 45’er dk tempolu yürüyüş yapmamız gerekir.

  Hergün sabah 10dk ve yatmadan 10 dk basit, baş, göğüs, bel, kalça ve bacak bölgelerinin hareket edeceği egzersizler yapmalıyız.

6-Banyo ve banyo ürünleri kullanımı: Sbun v.b ürünlerde bitkisel kökenli olmasına, güvenilen firmanın ürünü olmasına çok dikkat etmeliyiz.

7-İçecekler: Yeşil çayı, ekinezya, zencefili,papatyayı,ıhlamuru rahatlıkla kullanabiliriz. Gece yatmadan melisa çayı içerek sinir sistemini rahatlatıp yatabiliriz. Kafeinli içeceklerden günde 3 bardaktan fazla siyah çay içmekten uzak durmak gerekir.

  Küveti kimyasal ürünler ile değil bitkisel kökenli papatya, ada çayı gibi yağlar ile güzel sağlıklı hale getirmeliyiz.

8-Mineral ve vitaminler: Vitaminler içinde antioksidan olanlar çok önemlidir: A,B,C,E vitaminleri bu açıdan takdire şayandır.

9-Haftada bir vücudumuza bayram yaptırmak;

 Haftada bir gün belirleyip o gün sadece sebze ve meyve suyu içmeyi, çiğ sebze ve meyve tüketmeyi, 4 litre alkali su içmeyi başardığımızda her hafta mini detoks yapmış oluruz.

10- Detoksun sonbahar ve ilkbahar aylarında yapılması çok faydalıdır. B dönemlerde güç azalmıştır. Vücudu daha dayanıklı hale getirmek için de uygun dönemdir.

Tümünü Görüntüle
WhatsApp Destek